Feed Provided By Varna utre20 младежи и девойки ще имат възможност да се обучават за военни лекари през учебната 2022/2023 година. Със заповед на министъра на отбраната от 20 януари за Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" са обявени 20 места за специализация "Медицинско осигуряване на въоръжените сили". Шестгодишното обучение за курсантите е безплатно, а след завършване получават две дипломи: магистър по "Медицина" и бакалавър по специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", както и гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военен лекар. По време на следването им е осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми - таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. След края на обучението имат възможност за специализация във ВМА и повишаване на квалификацията в България и във всички страни-членки на НАТО
Първа победа за България на световното първенство по ММА донесе варненският състезател Радостин Георгиев. Шампионатът на планетата се провежда в Абу Даби от 24 до 29 януари. Първоначално състезанието трябваше да се състои в Казахстан от 27-и ноември до 5-и декември, но бе отложено заради пандемията. Последният Мондиал в аматьорския ММА се състоя през 2019-а, като България завоюва един бронзов медал благодарение на Йордан Маринов. България е една от осемте най-високо класирани държави в официалната ранглиста на федерацията, които ще имат право на участник във всяка категория. Останалите са Русия, Украйна, Казахстан, Бахрейн, САЩ, Ирландия и Таджикистан.
Да бъдат въведени единни стандарти за домашно посещение от акушерки, проследяващи бременността, искат от съсловието. "Акушерството въпреки че е ориентирано към индивидуалния подход към всяка жена, трябва да има норми. Трябва да има ясно разписани правила", каза в интервю за Радио Варна Ина Ненова, акушерка и председател на консултативния съвет на акушерките към Регионална колегия на българска асоциация по здравни грижи. Домашните посещения са забравена традиция в България, която се стремим да възстановим към звеното за самостоятелна акушерска грижа, посочи Ненова. По думите й времето за консултации в кабинетите е твърде кратко и много от майките търсят отговори на питанията си в интернет от групи за взаимопомощ. С домашните посещения ще акцентираме върху грижата за новородените, първите стъпки на кърменето и всичко онова, което буди притеснение у майките. Според нея чисто организационно този варианта с извънболничната помощ е много по-удачен, за да се свърши всичко предвидено по програмата за майчино здравеопазване. В момента в много от случаите акушерките са лишени от консултативните си умения, а работата им се свежда до секретарски дейности, така се ограничава потенциала им - с затрупването им с несвойствени задачи, посочи Ненова. Ако бъдат разкрити самостоятелно звена, бихме могли да поемем консултирането на нормалните бременности и да облекчим от тривиалните случаи лекарите, но това няма как са се случи без стандарти, в които да бъдат дефинирани тези дейности, категорична е Ненова.
Общо в 11 варненски училища се осъществява ротационно обучение от 24 януари. Увеличава се броят на заболелите, както сред учениците, така и сред учителите. Това съобщи в интервю за Радио Варна началникът на Регионалното управление по образованието Ирена Радева. По-високата заболеваемост сред учителите и страхът на колеги, които са вече в напреднала възраст да се включат и да заместват в образователната система създава затруднение, но на този етап директорите успяват да се справят, коментира Радева. Варна все още е сред районите, където има високо ниво на заболеваемост, но не е преминала етапа, когато според изискванията на Министерството на здравеопазването, училищата трябва да преминат изцяло на дистанционно обучение.
20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на Североизточното Държавно предприятие. Те са обхванали 76 декара, като при една малка част /шест декара/ пожара е бил върхов. Огънят е обхванал 35 декара иглолистни гори и 26 декара широколистни. По-голямата част от пожарите са причинени от човешка небрежност и запалвания в горските територии или в близост до тях. Най-много пожари за 2021г. са регистрирани в ДЛС-Балчик - 5 на брой. По един е имало на територията на ДГС-Смядово, ДГС-Нови пазар, ДЛС-Черни Лом, ДГС-Търговище, ДГС-Провадия, ДЛС-Шерба и два в горите на ДГС-генерал Тошево. Горските от предприятието разполагат с 11 специализирани автомобила за гасене на пожари и 130 защитни облекла. Всички противопожарни табла и депа са обновени през годината, а на ключови места са поставени 30 нови предупредителни табели. Над 1000 флаери, в които са описани основните причини за възникване на пожари и действията, които трябва да се предприемат за погасяването им, са раздадени в населените места на областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич. Ръководствата на СИДП и териториалните поделения благодарят на гражданите, които са подали към национален телефон 112 278 сигнала за пожари и посегателства в горите.
Окръжна прокуратура - Търговище ръководи досъдебно производство за пожар, възникнал тази нощ в частен дом в село Априлово, при който е загинал мъж на 74 години, живущ на адреса, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Сигнал за пожар е постъпил около 23:00 часа на 23 януари 2022 година. На място незабавно са изпратени екипи на пожарната. При потушаването на огъна, е установено, че в къщата се е намирал един от собствениците й - мъж на 74 години. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до избухването на огъня и за смъртта на мъжа. На мястото на инцидента текат огледи, назначени са пожаро - техническа и съдебно - медицинска експертиза. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.
Варненският районен съд взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на двама мъже, съответно на 38 г. и на 32 г., спрямо които на 21 януари т.г. са предявени обвинения за извършени в съучастие като съизвършители престъпления по чл. 142а, ал. 1 и по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс. Пострадалата от посегателството млада жена, която е работила в магазина на 38-годишния мъж, в продължение на около денонощие и половина е била противозаконно лишена от свобода и държана против волята й в складово помещение. От страна на двамата обвиняеми и трето неустановено по делото лице са й причинени травматични увреждания и отправени закани с убийство по отношение на нея и нейни близки, във връзка с подозрения за извършени присвоявания на средства от пострадалата. Деянията се явяват тежки умишлени престъпления, доколкото законодателят е предвидил за всяко от тях възможност за налагане на наказание "лишаване от свобода" до 6 години. Анализът на събраните на този етап гласни и писмени материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни към престъпленията, за които са им възведени обвинения. Съдът отчете, че самият механизъм на извършване на деянието, привличането към задружна престъпна деятелност на поне три лица, в достатъчна степен разкрива високата степен на обществена опасност. 38-год. управител на магазина е неосъждан, но са налице данни и съществува реална опасност да се опитва да повлияе върху свидетели за промяна на показанията им. От справката за съдимост на 32-год. мъж е видно налагано административно наказание, но по отношение на него по делото са налични данни за съпричастност към още едно престъпление - отвличане, за което на този етап не е привлечен към наказателна отговорност. Поради високата степен на обществена опасност съдебният състав на Районен съд - Варна намира, че единствената адекватна към момента мярка за неотклонение по отношение на двамата обвиняеми се явява "Задържане под стража". Обжалването на определението на Варненския районен съд по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 28 януари т.год. от 10 часа.
Пекарна във Варна, предлагаща здравословен хляб, направен с жив квас, е затворена и собственикът й не може да възстанови производството. За това съобщи шеф Анатоли Колев във Фейсбук страницата "Хлебчето". Ето какво написа собственикът на пекарната в социалната мрежа без редакторска намеса: "Уважаеми, почитатели на моя хляб. Искам да ви се извиня затова, че няма да мога да възстановя производството на моя хляб! Ситуацията в Държавата трябва да се промени и да станат атрактивни условията за правене на бизнес в България за да започнем отново ! До тогава остава надеждата и хубавия спомен от качествения хляб който правих за вас ! С уважение Шеф Колев". Допълнителни подробности за причините, довели до тази ситуация не се съобщават, но все повече малки бизнеси се затрудняват през последните седмици под натиска на непосилните сметки за ток. Десетки варненци са коментирали публикацията на Шеф Колев и я определят като "тъжна новина". Хората изразяват съжалението си от случващото се в държавата и недоумяващо питат: Това ли е промяната? Пекарната е затворена от Нова година, което става ясно от друг пост в страницата на "Хлебчето" от 31 декември 2021 година.
В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Вилна зона на гр. Провадия - абонатите, електрозахранени от ТП 40 Провадия и КТП Горско стопанство. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Добрина - абонатите, електрозахранени от ТП 2. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Неофит Рилски - абонатите, електрозахранени от ТП 1. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период.. В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Невша - абонатите, електрозахранени от ТП 1. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 08:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, част от м-ст Евксиноград, м-ст Малко Ю, м-ст Траката, м-ст Фатрико дере, м-ст Студен извор (абонатите, електрозахранени от ТП 964). Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 17.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, м-ст Ракитника - абонатите, електрозахранени от ТП 1514. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 17.01.2022 - 24.01.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, кв. Виница в района на ул. Найден Райков, ул. Мария Бацарова, ул. Сава Геренов, ул. Св. Теодор Стратилат, ул. Ангел Главчев, м-ст Дъбравата, част от ул. Цар Борис ІІІ, Мединвест ООД. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 18.01.2022 - 01.02.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Пчелник, гр. Долни чифлик - абонатите, електрозахранени от ТП Плодохранилище. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 20.01.2022 - 28.01.2022 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Левски - абонатите, електрозахранени от ТП 1. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 21.01.2022 - 25.01.2022 от 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, кв. Аспарухово - ул. Иван Момчилов, ул. Марагидик, ул. Места, ул. Найчо Цанов, ул. Сергей Румянцев, ул. Тунджа, ул. Янтра. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 24.01.2022 - 26.01.2022 от 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, м-ст Боровец Юг - абонатите, елекрозахранени от ТП 877. В периода 24.01.2022 - 31.01.2022 от 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна м-ст Прибой - абонатите, електрозахранени от БКТП 1966 и ТП 679. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. На 24.01.2022 от 09:00 ч. до 13:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Комунари, с. Аспаруово. В периода 24.01.2022 - 31.01.2022 от 08:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Арковна. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период.Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 16:30 ч. в районите на с. Партизани, с. Лопушна, с. Медовец, с. Поляците, с. Боряна, с. Сладка вода. В периода 24.01.2022 - 31.01.2022 от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Черковна. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период.Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 16:30 ч. в районите на с. Кривня, с. Равна, с. Неново, с. Овчага, с. Снежина. В периода 24.01.2022 - 31.01.2022 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Славейково. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период.Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 16:00 ч. в районите на с. Блъсково, с. Градинарово, с. Черноок, с. Китен. В периода 24.01.2022 - 04.02.2022 от 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Д-р Иван Селимински бл. 1, бл. 2, бл. 3, бл. 4. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. На 24.01.2022 от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Фантазия № 43, 45.Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 16:30 ч. в районите на гр. Варна, ул. Фантазия.
Частични заледявания по пътното платно има сутринта в районите на Аксаково, Ветрино и Дългопол, където три машини обработват с луга пътищата. Това съобщи за Радио Варна дежурният диспечер от Областно пътно управление Варна. Слабо е преваляло снощи сняг в района Ветрино, но няма образувана снежна покривка. От минус 5 до минус 1 градуса е температурата на въздуха в областта на места духа силен вятър. 5 машини опесъчават и осоляват пътищата в района Тервел, където снощи е валяло слабо сняг и има образувана тънка снежна покривка, но само в страни от пътя. По пътните платна има заледявания и се обработват, съобщи за Радио Варна дежурният от Областното пътно управления в Добрич. Всички останали пътища в областта са сухи и проходими при зимни условия. Няма затворени пътни участъци. От минус 6 до минус 4 градуса са температурите на въздуха в момента, духа умерен вятър и е студено.
Днес облачността ще е променлива, често значителна, и на отделни места не е изключено да превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по Черноморието с пориви до силен северен вятър. С него ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 4° и плюс 1°, за Варна около 0°. Вълнение на морето 3 бала, северно от н. Калиакра и по южното крайбрежие 4. Температура на морската вода между 5° и 7°.
"Спрете разделението! И ние имаме деца!" С тези думи се обърнаха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията към областния управител на Варна Марио Смърков. Поводът е негово изказване на брифинг, провел се на 19 януари, когато заявява: "Не е нормално да се затварят училища, а заведенията да работят". Ето какво се казва в обръщението на СЗБ и БАЗ: Господин Смърков, отправяме към вас недвусмисленото си послание в отговор на гореизложеното ваше изказване. Категорично се обявяваме против какъвто и да е било опит, не само от ваша страна, а и по принцип, за противопоставяне на който и да е било сектор на икономиката на България срещу децата и в частност учениците. Абсурдни са подобни изказвания от лица, олицетворяващи държавата. Те не са в полза нито на обществото, нито на бизнеса, още по-малко за справянето с пандемията. Абсурдно е заведенията, работещи принудително и насилствено от месеци със "зелен сертификат", да се слагат срещу децата в училище; Абсурдно е заведенията, в които над 80% от служителите ни вече са ваксинирани, да се сравняват с децата, при които процентът на ваксинация едва ли е над 2-3%; Тук е и мястото да отбележим, че училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително, докато посещаването на заведения е по собствена воля и желание; По официални данни, положителните проби сред децата е над 25%; Нямаме информация какъв е точният процент на ваксинирани учители и държавни служители, но сме убедени, че в процентно отношение, те са не повече от половината на тези, които са ваксинирани в нашия бранш. А затова съдим по "зелените сертификати", които проверяващите органи ни представят при проверките си - бързи антигенни тестове!!! Обръщаме внимание, че само до преди две години нямаше нищо по-нормално, при грипна епидемия да се обявява и съответната грипна ваканция в училищата! Не ли? И никой никога не е затварял бизнеси като ресторанти и нощни клубове. Къде тогава е логиката в изказването ви и не сте ли на мнение, че то е вредно и дължите извинение? Не само към бизнеса, а и към обществото! Спрете разделението!
В неделя ваксини срещу COVID-19 ще се поставят в няколко пункта във Варна. Такива има разкрити в големите вериги хипермаркети, както и в два от търговските центрове. Всеки ден до 31 януари, вкл., в мол-а на ул. Акад.Андрей Сахаров" работи временен имунизационен пункт на ДКЦ 5 "Света Екатерина", с работно време от 11 до 19 ч. Освен в изнесените ваксинационни пунктове желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 през почивните дни могат да го направят и в имунизационните пунктове в лечебни заведения.
571 са новозаразените с COVID-19 във Варна, в Добричка област - 112 , а в Бургаска - 686 Продължава да расте броят на положителните проби за ковид - почти 25 % от направените в съботния ден тестове. 6 630 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. През последното денонощие са били поставени 3 737 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 975 836. Припомняме, че от 1 февруари, зеленият сертификат ще е с валидност 9 месеца. Срокът от 270 дни ще се отчита след поставянето на последната доза. Промяната се налага заради решение на Европейската комисия от 21-ви декември миналата година. Издадените до момента сертификати остават валидни, без да се налага преиздаването им.
Сутринта ще преобладава слънчево време, по-късно облачността от север ще се увеличи, на места ще превалява слаб сняг. Вятърът ще е умерен от северозапад, следобед с пориви до 12-14 м/сек. С него ще продължи да нахлува студен въздух, минималните температури ще са -8 - -3 градуса, максималните температури ще са от минус 2° до плюс 2°, за Варна около 2°. Вълнение на морето 2-3 бала, вечерта по южното крайбрежие ив открито море 3-4. Температура на морската вода между 5° и 7°. Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часаи 32 минути, залез в 17 часа и 9 минути. Продължителност на деня - 9 часа и 37минути.
"Черно море Тича" отстъпи като домакин на "Академик" (Пловдив) с 65:83 /19:22, 13:24, 16:17, 17:20/ в мач от 15-ия кръг на НБЛ. Треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков започна срещата с Веселин Георгиев, Мартин Коцев, Мартин Стефанов, Иван Спиров и Лъчезар Тошков. С две тройки на Мартин Стефанов домакините поведоха с 6:0, но позволиха на гостуващия тим да направи серия от 10 безответни точки и да поведе в резултата. В самия крана първата част домакините успяха да стопят изоставането си и пасива им бе само 3 точки. В началото на втората четвърт "моряците" не бяха на ниво и Академик вкара 11 срещу 2 точки и дръпна с 33:21. На полувремето гостите водеха с 46:32. През третата част "Черно море Тича" се опита да се противопостави на гостите и успя да намали на два пъти изоставането си до 11 точки, но преди последната част "Академик" отново водеше - 63:48. Силите на домакините не стигнаха за обрат и "Академик" спечели срещата. Цветомир Куртев вкара 15 точки, а Веселин Георгиев и Иван Спиров добавиха по 9. За гостите Васил Бачев и Антъни Гуджино отбелязаха по 15 точки.
Втората контрола на "Спартак" Варна бе прекратена заради пороен дъжд, последвала градушка и буря в Алания, Турция. Футболистите на "Спартак" Варна изоставаха с 0:1 от ФК "Македония - Гьорче Петров" преди да бъде прекратен мачът през втората част. До края на срещата оставаха 17 минути, но влошилата се метеорологична обстановка не позволи срещата да бъде продължена. Старши треньорът на варненци, Васил Петров започна срещата със следния състав: Христиан Славов, Велислав Боев, Мартин Василев, Петър Патев, Архан Исуф, Даниел Начев, Цветан Илиев, Янчо Андреев, Мехмед Сабри, Виктор Митев, Иван Колев. Следващата контрола на "соколите" е на 26.01. срещу сръбския ФК "Раднички 1923".
На днешния 22 януари обичаният варненски пилот Тодор Славов щеше да навърши 38 години. Тошко обаче завинаги остана на 31, след като загина при инцидент по време на Рали Твърдица 2015 и потопи морската столица в скръб. Тодор Славов е най-високият пилот в страната и сред най-високите рали пилоти в историята на този спорт. Състезателната си кариера започва през 2005 година, когато дебютира във Високопланинското състезание "Търговище", където управлява състезателен автомобил Опел Корса, от клас N2. Първото му рали състезание е Рали Стари Столици 2005 година, с навигатор Добрин Борисов, където завършват шести. Две състезания по-късно той печели и първата си победа в клас N2 - Рали Хеброс, което го изкачва до второто място в генералното класиране за клас N2. В края на годината завършва на трето място в класа си. През 2006 година сяда зад волана на нов автомобил - Рено Клио Спорт от клас N3, с навигатор Добромир Филипов. Специално за по-доброто развитие на Славов се създава отбора БУЛБЕТ РАЛИ ТИЙМ. Тодор печели три победи в класа си, в трите най-престижни състезания в България - рали България, рали Хеброс и рали Сливен. В края на годината завършва като вицешампионат в клас N3. През 2007 година отборът закупува последната състезателна еволюция на Рено Клио - Клио Спорт R3. През тази година Славов постига най-добрите си класирания в генералното класиране - 4-то място в рали Сливен и 4-то място в рали Сърбия. В края на годината е шести в генералното класиране на Българския рали шампионат и трети в Европейската рали купа - Изток. През 2008 година Тодор Славов и Добромир Филипов печелят титлата в група А и клас А7 в Българския рали шампионат, като за първи път в кариерите си завършват на подиума в кръг от Националния шампионат - рали Сливен. В края на годината двамата са на четвърто място в генералното класиране на Българския рали шампионат. През 2009 година отново се състезава с Рено Клио R3, но то вече е модификация Maxi. Отборът на Булбет решава да вземе участие в Европейския рали шампионат, в категорията на автомобилите с един двигателен мост. В края на годината двамата завършват като вицешампиони, като постигат три победи в ралитата - Рали Миле Миля (Италия), Рали Ина-Делта (Хърватска) и Рали Елпа (Гърция). В края на 2009 година отборът на Булбет Рали Тийм анонсира предстоящото участие на Тодор Славов и Добромир Филипов в Световния рали шампионат за млади пилоти JWRC. Очаква се българинът да продължи да кара своето Рено Клио R3 Maxi и да участва в пет от шестте ралита залегнали в програмата на шампионата. В края на годината Тодор Славов постига историческо класиране за България в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC). Той завършва на трето място в класирането на младежите, като завършва втори в Испания, трети в България, четвърти в Турция, шести във Франция и седми в Германия. Тодор е избран за "Пилот на годината" в класацията на Прес Ауто Клуб България за 2010 година и "Спортист на Варна" за месец октомври. През декември триумфира в благотворителното състезание "Шампион на шампионите". Избран за "Спортист на Варна" за 2010 година. Тодор Славов е първият автомобилен състезател победител в тази класация. През 2011 година Тодор Славов е избран за лице на кампанията "Аз обичам спорта" и благодарение на резултатите си от 2010 година, Министерството на физическото възпитание и спорта му отпусна 24 000 лева за сезон 2011. С тях отборът на Булбет Рали Тим успявя да възстанови състезателното Рено Клио R3 и да стартира в три надпревари. Тодор Славов и Добромир Филипов участват в рали "Траянови врата" 2011, което за първи път е с център в Панагюрище. Двамата завършват състезанието на 4-то място и на 1-во от автомобилите с един двигателен мост. След участието си в Панагюрище, за Тодор Славов и Добромир Филипов излизат на макадамовото рали "Босфора". След блестящо представяне и в трите дни на ралито, варненците завърват на първа позиция за Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост и заемат 9-о място в генералното класиране на ралито. След ралито в Турция, Тодор и Добромир стартират в домашното си рали "България". Двамата спечелват втора победа за Европейския рали шампионат за автомобили предно предаване и завършват на 11-о място в генералното класиране. Благодарение на добрите си изяви в последния месец, Славов е определен за Спортист на град Варна за месец Юни. През сезон 2012 Тодор Славов взима участие само в три състезания - планинско "Варна", рали "България" и Мабанол Рали Сливен. В планинско "Варна", което е организирано от неговия собствен клуб Булбет рали тим, Тодор завършва на 3-то място в обединената група А и N. Рали "България" приключва рано за Славов, който получава техническа повреда още в първия специален етап от състезанието. В Мабанол Рали Сливен Тодор Славов постига един от най-големите успехи в кариерата си. Тодор завършва на 4-то място в генералното класиране и печели убедително класирането при автомобилите с един двигателен мост. Мабанол Рали Сливен е кръг от Intercontinental Rally Challenge и Славов получава изключително престижната награда Colin McRae Flat out Trophy, която му е връчена от спортния мениджър на IRC Жан Пиер Никола. През 2013 година Тодор Славов участва в новосформирания след 14-годишна пауза Балкански рали шампионат. Славов и Филипов печелят титлата след 2-ро място в първия кръг Ескишехир Рали в Турция, 6-о място в румънското рали "Арад" и победа в последния кръг в Шумен. В рали "Стари столици" 2013 Тодор завършва на впечатляващото 3-то място в генералното класиране. Тодор Славов е посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 година. Във връзка с това, той участва в редица инициативи за популяризирането и. През 2014 година българския екипаж Тодор Славов и Петър Илиев (с Рено Клио R3) печелят 1-во място при автомобилите с един двигателен мост в 43-тото AVIS Босфорус рали 2014. Със стабилна езда и добро представяне през втория и по-труден ден на най-престижното турско състезание те постигат голям прогрес, което им помага да завършат на 7-о място в генералното класиране. По време на петия етап на Рали "Твърдица-Елена 2015", колата му Фиат Пунто S2000 се удря и пада в пропаст. Славов и навигатора му са откарани в болница в Сливен, където по-късно той умира от раните си на 31 години. Малко по-късно става ясно, че навигаторът му Петър Илиев е без опасност за живота.
Мъжкият ни национален отбор излиза днес в първи двубой срещу Латвия от Relegation Round на квалификациите за ЕВРО 2024. Мачът е в "Добеле спорт център" от 17.40 часа и ще бъде предаван по латвийската LTV7, съобщват от родната федерация по хандбал в официалната си страница в социалните мрежи. До този момент двата отбора са се срещали шест пъти и българският тим няма успех. Стискаме палци на "лъвовете" да променят тази статистика. Националният ни отбор по хандбал се предвожда от варненския треньор Чавдар Чернев.
Граждани излязоха на протест пред сградата на Дом "Младост" във Варна заради неясната съдба на бившия балнеологичен център, където хиляди варненци ползваха за лечение минералната вода с температура 47 градуса, информира Радио Варна. Както ви информирахме, в четвъртък беше представен проект за модернизация на сградата от чуждестранен инвеститор, който предвижда и изграждането на жилищна част, което не се одобрява от хората. Представителите на сдружението "Да спасим Дом "Младост" - Николай Ласков, Калин Костадинов и Николай Танчев заявиха, че държат инвеститорът да запази социалните и обществени функции на дома и са обжалвали визата за проектиране.Ads and other info can go over in this area. You can edit this content area by logging into your manager area and visiting the content section. Edit the item titled "Right Menu Area".