Feed Provided By 24chasaИ да не остане в историята като предател на Левски, Поп Кръстьо си е запазил място в нея като основоположник на вестникарското опровержение. За щастие на някогашните редактори неговото се е изгубило по пътя. Но може и да е било отхвърлено от тях, въпреки че масовата представа за И да не остане в историята като предател на Левски, Поп Кръстьо си е запазил място в нея като основоположник на вестникарското опровержение. За щастие на някогашните редактори неговото се е изгубило по пътя. Но може и да е било отхвърлено от тях, въпреки че масовата представа за "право на отговор" по онова време малко се е различавала от сегашната.
Сима Владимирова
Кирил Добрев се похвали, че е готов да заеме мястото на Димитър Дъбов в БСП като отговорник за структурите.
Сима Владимирова Кирил Добрев се похвали, че е готов да заеме мястото на Димитър Дъбов в БСП като отговорник за структурите. "Няма по-подготвен от мен. Нека да обявят конкурс и ще го спечеля. Нека дори Димитър Дъбов да е шеф на журито, което ще ме изпитва. И пак съм убеден, че ще го спечеля", заяви Кирил Добрев пред "168 часа".
Златните години на българските сериали очевидно отминаха безвъзвратно. Големите конкуренти Би Ти Ви и Златните години на българските сериали очевидно отминаха безвъзвратно. Големите конкуренти Би Ти Ви и "Нова" предпочетоха да не харчат луди пари за родна продукция и в момента наддават за спортни събития, които са далеч по-евтини, но за сметка на това се радват на висок зрителски интерес. "Производството на един сериал е дълъг,
Изобилие от позлата, барок и Изобилие от позлата, барок и "Версаче" видя "168 часа" в дома на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, който взриви Кюстендил и Дупница, след като стана депутат с гласовете от Турция. Докато стотици дупничани и кюстендилци блокираха главния път към Гърция и Народното събрание в центъра на столицата,
- Ген. Михов, очаквате ли да се сформира правителство на малцинството от коалиция само ГЕРБ и Реформаторския блок? Игра ли е искането на РБ да бъде включен непременно и Патриотичният фронт?
- Да, това е оптималният политически ход и задължение на отговорните лидери от тези партии. Такова е и oчакването на българските граждани след официалното - Ген. Михов, очаквате ли да се сформира правителство на малцинството от коалиция само ГЕРБ и Реформаторския блок? Игра ли е искането на РБ да бъде включен непременно и Патриотичният фронт? - Да, това е оптималният политически ход и задължение на отговорните лидери от тези партии. Такова е и oчакването на българските граждани след официалното
Правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, но с гарантирана с подписи подкрепа от Патриотичния фронт и от АБВ. От днес това е вариантът за управлението на държавата.
“Ще сключим коалиционно споразумение с РБ - с приоритети, политическа рамка, структура и състав на кабинета. Освен него ще има програмни приоритети, за които търсим по-широка подкр Правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, но с гарантирана с подписи подкрепа от Патриотичния фронт и от АБВ. От днес това е вариантът за управлението на държавата. “Ще сключим коалиционно споразумение с РБ - с приоритети, политическа рамка, структура и състав на кабинета. Освен него ще има програмни приоритети, за които търсим по-широка подкр
Йордан Бакалов е готов пак да е вътрешен министър в правителство на Бойко Борисов и реформаторите. Лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев обаче онзи ден е лансирал за МВР ген. Атанас Атанасов, твърдят откъм реформаторите.
Ако ми бъде предложено да бъда министър в редовния кабинет, ще поставя своите условия Йордан Бакалов е готов пак да е вътрешен министър в правителство на Бойко Борисов и реформаторите. Лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев обаче онзи ден е лансирал за МВР ген. Атанас Атанасов, твърдят откъм реформаторите. Ако ми бъде предложено да бъда министър в редовния кабинет, ще поставя своите условия
Машинист изостави закъсал влак с пътници насред полето за 20 часа. Композицията пътувала от Русе до Варна в събота вечерта. Тъй като закъсал влакът, машинистът изоставил него и пътниците насред студа. Така около 30 пътници били принудени да прекарат 13 мразовити часа през нощта срещу неделя, съобщава bTV. Машинист изостави закъсал влак с пътници насред полето за 20 часа. Композицията пътувала от Русе до Варна в събота вечерта. Тъй като закъсал влакът, машинистът изоставил него и пътниците насред студа. Така около 30 пътници били принудени да прекарат 13 мразовити часа през нощта срещу неделя, съобщава bTV.
БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка.
От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й. БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка. От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й.
Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика.
„До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика. „До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в
4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”.
Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк 4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”. Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк "Бранителите на Стара Загора".
Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време. 
Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си. Любимият на поколения тийнейджъри hiclub.bg сюрпризира читателите си с нова визия, няколко пъти повече информация и новини в реално време.  Hiclub.bg предлага на аудиторията интересни истории, новини от България и света, полезни съвети, разнообразна информация и всичко, от което имате нужда, за да освежите деня си.
39-годишната поетеса от Пловдив Албена Хинкова иска 3000 лв. обезщетение от поета Николай Стоянов за това, че й казал, че не е мома. Тя си извадила удостоверение от Съдебна медицина, че е девствена, и то е приложено като доказателство по делото. В съдебната зала Хинкова не прие извиненията на събрата си по перо. 39-годишната поетеса от Пловдив Албена Хинкова иска 3000 лв. обезщетение от поета Николай Стоянов за това, че й казал, че не е мома. Тя си извадила удостоверение от Съдебна медицина, че е девствена, и то е приложено като доказателство по делото. В съдебната зала Хинкова не прие извиненията на събрата си по перо.
Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков.
На 29 март т.г. ученикът Мирослав, на 17 г. Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков. На 29 март т.г. ученикът Мирослав, на 17 г.
12 дни издирваният режисьор Захари Паунов е лежал мъртъв в автомобила си, пропаднал в дере по пътя Каблешково-Тънково, докато МВР, близки и роднини го издирваха, научи “24 часа”. Едва вчера предобед колата му е била извадена, след като жена от автобус, минаващ по пътя, забелязала, че в дерето има автомобил. 12 дни издирваният режисьор Захари Паунов е лежал мъртъв в автомобила си, пропаднал в дере по пътя Каблешково-Тънково, докато МВР, близки и роднини го издирваха, научи “24 часа”. Едва вчера предобед колата му е била извадена, след като жена от автобус, минаващ по пътя, забелязала, че в дерето има автомобил.
Колата, с която е катастрофирал загиналият режисьор Захари Паунов, ще бъде огледана отново утре от експерти, научи 24 часа.
Ще бъдат извършени няколко експертизи, между които и автотехническа, казаха разследващи.
Както 24 часа по-рано писа, и двете въздушни възглавници в хондата на Паунов са се задействали по време на удара. Колата, с която е катастрофирал загиналият режисьор Захари Паунов, ще бъде огледана отново утре от експерти, научи 24 часа. Ще бъдат извършени няколко експертизи, между които и автотехническа, казаха разследващи. Както 24 часа по-рано писа, и двете въздушни възглавници в хондата на Паунов са се задействали по време на удара.
Със сладкиши, шоколад и пари 66-годишен българин примамил 14-годишно момиче в Пиргос, Гърция в понеделник следобяд. Той бил с автомобила си на паркинга на известен супермаркет на изток от града, когато набелязал момичето. Доближил се до нея с обещанието да й подари сладкиши и шоколад, ако влезе при него в автомобила. Със сладкиши, шоколад и пари 66-годишен българин примамил 14-годишно момиче в Пиргос, Гърция в понеделник следобяд. Той бил с автомобила си на паркинга на известен супермаркет на изток от града, когато набелязал момичето. Доближил се до нея с обещанието да й подари сладкиши и шоколад, ако влезе при него в автомобила.
1 г. условно с 3 години изпитателен срок наказание наложи Ловешкият окръжен съд на мъж, убил два бели щъркела.
 24-годишният Йонко Атанасов Михалев застреля птиците от защитен вид на 12 април т.г. в Априлци. Едната била открита в двора на къща, а другата - в близко гнездо. Ветеринарен лекар констатира тогава, че птиците са убити... 1 г. условно с 3 години изпитателен срок наказание наложи Ловешкият окръжен съд на мъж, убил два бели щъркела. 24-годишният Йонко Атанасов Михалев застреля птиците от защитен вид на 12 април т.г. в Априлци. Едната била открита в двора на къща, а другата - в близко гнездо. Ветеринарен лекар констатира тогава, че птиците са убити...
С по 10% се увеличават швейцарските туристи у нас през последните 2 години. Те са възможно най-платежоспособната категория, заяви вчера посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Интересите им са предимно за спа, приключенски туризъм, история, култура, музика, вино и добра храна.
България за първи път участва с информационен щанд на откриващото С по 10% се увеличават швейцарските туристи у нас през последните 2 години. Те са възможно най-платежоспособната категория, заяви вчера посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Интересите им са предимно за спа, приключенски туризъм, история, култура, музика, вино и добра храна. България за първи път участва с информационен щанд на откриващото
Да бъде ли оздравена КТБ или да бъде обявена във фалит? Ето мненията на един икономист и трима политици по въпроса. 

Георги Ангелов, икономист:
ЕС прехвърля
тежестта от държавата
към акционерите
И в други страни са имали проблеми с банки. Обикновено се действа бързо и банките се спасяват с пари от държавния бюджет. Да бъде ли оздравена КТБ или да бъде обявена във фалит? Ето мненията на един икономист и трима политици по въпроса.  Георги Ангелов, икономист: ЕС прехвърля тежестта от държавата към акционерите И в други страни са имали проблеми с банки. Обикновено се действа бързо и банките се спасяват с пари от държавния бюджет.
Изпълнителният директор на “Епъл” Тим Кук обяви публично, че е хомосексуалист. Това става ясно от есе, написано от него за сп. “Бизнес уик”.
“Горд съм да бъда гей и смятам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал”, пише наследникът на Стив Джобс.
“Това да съм гей ми даде по-дълбоко разбиране на това какво означава да си Изпълнителният директор на “Епъл” Тим Кук обяви публично, че е хомосексуалист. Това става ясно от есе, написано от него за сп. “Бизнес уик”. “Горд съм да бъда гей и смятам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал”, пише наследникът на Стив Джобс. “Това да съм гей ми даде по-дълбоко разбиране на това какво означава да си
Американската актриса Ан Хатауей отказа да се здрависа с аржентински репортер заради страх от ебола, съобщи в. “Индипендънт”.
Случката станала в петък на премиерата на новия и? филм “Интерстелар” в Лос Анджелис. Алексис Пуиг стиснал ръцете на всички от екипа, само Хатауей отказала да подаде своята. Според него тя се страхувала да не се зарази с Американската актриса Ан Хатауей отказа да се здрависа с аржентински репортер заради страх от ебола, съобщи в. “Индипендънт”. Случката станала в петък на премиерата на новия и? филм “Интерстелар” в Лос Анджелис. Алексис Пуиг стиснал ръцете на всички от екипа, само Хатауей отказала да подаде своята. Според него тя се страхувала да не се зарази с
Австрийската полиция арестува 14-годишно момче по подозрение, че планира да постави бомба на гара Вестбанхоф във Виена, съобщи в. “Ню Йорк таймс”. Младежът с турски корени заявил, че иска да се бие на страната на джихадистите. Търсил в интернет инструкции как се прави бомба.
Хеликоптер на сирийската армия е пуснал две касетъчни бомби върху Австрийската полиция арестува 14-годишно момче по подозрение, че планира да постави бомба на гара Вестбанхоф във Виена, съобщи в. “Ню Йорк таймс”. Младежът с турски корени заявил, че иска да се бие на страната на джихадистите. Търсил в интернет инструкции как се прави бомба. Хеликоптер на сирийската армия е пуснал две касетъчни бомби върху
Британците са генетично програмирани да бъдат нещастни, пише “Индипендънт”. Учените разкриха, че във Великобритания хората масово се раждали със специфичен къс вариант на гена, който регулира нивото на серотонин в мозъка. При англичаните този ген поддържа ниски нивата на хормона на щастието.
Хората, родени във Великобритания, Франция и САЩ, Британците са генетично програмирани да бъдат нещастни, пише “Индипендънт”. Учените разкриха, че във Великобритания хората масово се раждали със специфичен къс вариант на гена, който регулира нивото на серотонин в мозъка. При англичаните този ген поддържа ниски нивата на хормона на щастието. Хората, родени във Великобритания, Франция и САЩ,
Хиляди жители на Истанбул протестираха срещу строежа на джамия в парка “Велидебак”, пише в. “Хюриет”. Полицията използва сълзотворен газ и палки, за да разпръсне демонстрантите. Паркът е едно от малкото зелени пространства в истанбулския квартал “Юскюдар” и има статут на защитена зона.
Местни екоактивисти събраха 80 000 подписа против джамията, Хиляди жители на Истанбул протестираха срещу строежа на джамия в парка “Велидебак”, пише в. “Хюриет”. Полицията използва сълзотворен газ и палки, за да разпръсне демонстрантите. Паркът е едно от малкото зелени пространства в истанбулския квартал “Юскюдар” и има статут на защитена зона. Местни екоактивисти събраха 80 000 подписа против джамията,
Милиардерите по света са 1645 до март тази година, а само преди пет години - през 2009 г., са били почти наполовина - 793.
Проучване на международната конфедерация “Оксфам” показва, че 85 от най-богатите хора притежават толкова пари, колкото по-бедната половина от цялото население на Земята.
Най-богатият човек на света Карлос Слим от Мексико Милиардерите по света са 1645 до март тази година, а само преди пет години - през 2009 г., са били почти наполовина - 793. Проучване на международната конфедерация “Оксфам” показва, че 85 от най-богатите хора притежават толкова пари, колкото по-бедната половина от цялото население на Земята. Най-богатият човек на света Карлос Слим от Мексико
Руският вътрешен министър Владимир Колоколцев е подал оставка с писмено известие, съобщи “Нюз.ру” вчера. Оставката му може да бъде приета до края на седмицата.
За негов наследник се спряга заместник-министърът на вътрешните работи и началник на вътрешни войски Виктор Золотов, който преди е ръководил личната охрана на руския президент Владимир Руският вътрешен министър Владимир Колоколцев е подал оставка с писмено известие, съобщи “Нюз.ру” вчера. Оставката му може да бъде приета до края на седмицата. За негов наследник се спряга заместник-министърът на вътрешните работи и началник на вътрешни войски Виктор Золотов, който преди е ръководил личната охрана на руския президент Владимир
Споразумение за автоматичен обмен на данъчна информация подписаха 51 държави от 4 континента на среща на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Берлин вчера.
“Това бележи края на данъчните измами чрез тайни банкови сметки”, обяви германският финансов министър. “Мошениците вече няма да могат да разчитат на банковата тайна, Споразумение за автоматичен обмен на данъчна информация подписаха 51 държави от 4 континента на среща на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Берлин вчера. “Това бележи края на данъчните измами чрез тайни банкови сметки”, обяви германският финансов министър. “Мошениците вече няма да могат да разчитат на банковата тайна,
Руски изтребители вдигнаха НАТО в бойна готовност, след като за пореден ден извършиха изненадващи маневри над цяла Европа, стигайки този път чак до Великобритания и Португалия. В сряда следобед 26 самолета са летели над Черно, Балтийско и Северно море, като се е наложило самолети на пакта да бъдат вдигнати и да придружат руските машини до Руски изтребители вдигнаха НАТО в бойна готовност, след като за пореден ден извършиха изненадващи маневри над цяла Европа, стигайки този път чак до Великобритания и Португалия. В сряда следобед 26 самолета са летели над Черно, Балтийско и Северно море, като се е наложило самолети на пакта да бъдат вдигнати и да придружат руските машини до
Проблемът с газовите доставки на Русия за Украйна няма да се реши, докато ЕС не гарантира, че Киев ще ги предплати.
С този резултат вчера сутринта бяха прекъснати тристранните преговори в Брюксел, целящи да отпушат преди зимата руския газ за украинците и транзита за Европа.
Представители на Москва, Киев и Евросъюза заседаваха до 4 ч призори срещу Проблемът с газовите доставки на Русия за Украйна няма да се реши, докато ЕС не гарантира, че Киев ще ги предплати. С този резултат вчера сутринта бяха прекъснати тристранните преговори в Брюксел, целящи да отпушат преди зимата руския газ за украинците и транзита за Европа. Представители на Москва, Киев и Евросъюза заседаваха до 4 ч призори срещу
Швеция официално призна Палестина, съобщи Ройтерс. Тя е първата държава в Европа, която прави това. “Страните - членки на ЕС, потвърдиха още през 2009 г., че са готови да признаят Палестинската държава, когато моментът е подходящ. Ние сме готови да поведем”, каза Марго Валстром, външен министър на Швеция. Швеция официално призна Палестина, съобщи Ройтерс. Тя е първата държава в Европа, която прави това. “Страните - членки на ЕС, потвърдиха още през 2009 г., че са готови да признаят Палестинската държава, когато моментът е подходящ. Ние сме готови да поведем”, каза Марго Валстром, външен министър на Швеция.
Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports.
Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара.
26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим, Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports. Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара. 26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим,
Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”, Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”,

Франк Рибери бе изненадан в гръб от нахлул фен на “Хамбургер” при успеха на “Байерн” с 3:1 като гост в среща от II кръг на турнира за купата на Германия. В продължението на мача запалянкото се промъкна между стюардите и влезе на терена. Той удари с шала си Рибери в опита си да му го сложи. Когато афектираният футболист се опита да му каже нещо, Франк Рибери бе изненадан в гръб от нахлул фен на “Хамбургер” при успеха на “Байерн” с 3:1 като гост в среща от II кръг на турнира за купата на Германия. В продължението на мача запалянкото се промъкна между стюардите и влезе на терена. Той удари с шала си Рибери в опита си да му го сложи. Когато афектираният футболист се опита да му каже нещо,
Българският национал Аександър Тонев бе наказан за 7 мача за расистки обиди, съобщи Българският национал Аександър Тонев бе наказан за 7 мача за расистки обиди, съобщи "Скай спортс". Бившият нападател на ЦСКА бе обвинен от Шей Логан (“Абърдийн”) за расистки обиди по време на мач от първенството на 15 септември. Делото трябваше да се проведе на 9 октомври, но бе отложено. Тонев бе даден под наем за един сезон през лятото на гранда

Най-добрият американски волейболист Матю Андерсън направи изненадваща услуга на Теодор Салпаров. Нападателят шокира ръководството на “Зенит” и феновете си със съобщението, че прекратява временно кариерата си. Андерсън напусна руския шампион и не е ясно дали въобще повече ще се състезава. С напускането си обаче той освободи квота за чужденец в Най-добрият американски волейболист Матю Андерсън направи изненадваща услуга на Теодор Салпаров. Нападателят шокира ръководството на “Зенит” и феновете си със съобщението, че прекратява временно кариерата си. Андерсън напусна руския шампион и не е ясно дали въобще повече ще се състезава. С напускането си обаче той освободи квота за чужденец в
Георги Коритаров вече не води Георги Коритаров вече не води "Старата школа" по Би Ти Ви. Той не е излизал на екрана от 2 седмици и вероятно скоро няма да се върне, въпреки че е "добре дошъл по всяко време", каза Венелин Петков, шефът на "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията. "Старата школа" е рубрика от един месец в предаването "120 минути" на Светослав
Деси Тенекеджиева ще бъде снаха на Жерар Депардийо в швейцарско-българска продукция. Филмът е с работно заглавие “Пътуването”, съобщиха официално от екипа на филма.
Режисьор на лентата е италианецът Франк Добрин. Именно той лично кани Деси за главната женска роля. Познава я покрай участията и? в големи европейски и американски продукции. Деси Тенекеджиева ще бъде снаха на Жерар Депардийо в швейцарско-българска продукция. Филмът е с работно заглавие “Пътуването”, съобщиха официално от екипа на филма. Режисьор на лентата е италианецът Франк Добрин. Именно той лично кани Деси за главната женска роля. Познава я покрай участията и? в големи европейски и американски продукции.
“Смея да твърдя, че факултетът има възпитаници във всички медии. Това са 40 години, през които големите имена в журналистиката са минали оттук.” С тези думи деканът на Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет “Св. Климент Охридски” откри академичното тържество по случай 40-годишнината на факултета. “Смея да твърдя, че факултетът има възпитаници във всички медии. Това са 40 години, през които големите имена в журналистиката са минали оттук.” С тези думи деканът на Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет “Св. Климент Охридски” откри академичното тържество по случай 40-годишнината на факултета.
Двама висши дипломати ще дадат началото на тридневния “Уиски фест” в петък - на Великобритания Джонатан Алън и зам.-посланикът на САЩ Брус Бъртън.
Американският бърбън и шотландският скоч ще бъдат представени от световни имена в индустрията, сред които Фред Ноу, Гордън Моушън, Дейвид Робъртсън, Том Джоунс, Джой Елиът, Джон Кешмън, Фиона Саваж... Двама висши дипломати ще дадат началото на тридневния “Уиски фест” в петък - на Великобритания Джонатан Алън и зам.-посланикът на САЩ Брус Бъртън. Американският бърбън и шотландският скоч ще бъдат представени от световни имена в индустрията, сред които Фред Ноу, Гордън Моушън, Дейвид Робъртсън, Том Джоунс, Джой Елиът, Джон Кешмън, Фиона Саваж...
В две нови роли влезе актрисата за по-малко от месец. На 6 октомври беше премиерата на постановката “Не всеки крадец е мошеник” в Сатиричния театър, в която Сърчаджиева си партнира с Ернестина Шинова и Албена Павлова. Второто и? премиерно представление беше в четвъртък. “Бурунданга” се играе от миналия театрален сезон, В две нови роли влезе актрисата за по-малко от месец. На 6 октомври беше премиерата на постановката “Не всеки крадец е мошеник” в Сатиричния театър, в която Сърчаджиева си партнира с Ернестина Шинова и Албена Павлова. Второто и? премиерно представление беше в четвъртък. “Бурунданга” се играе от миналия театрален сезон,
Певицата ще представи на живо с група от музиканти новия си албум “Преродена” в края на ноември. Дискът съдържа 9 песни и 2 ремикса и е кръстен на една от баладите в него. Спектакълът на Теди Кацарова е по случай 20 г. на сцената, затова тя ще изпълни и парчета от първия си албум, с които стана популярна. Певицата ще представи на живо с група от музиканти новия си албум “Преродена” в края на ноември. Дискът съдържа 9 песни и 2 ремикса и е кръстен на една от баладите в него. Спектакълът на Теди Кацарова е по случай 20 г. на сцената, затова тя ще изпълни и парчета от първия си албум, с които стана популярна.
С наградата на публиката беше отличен българският късометражен филм “69” на международния студентски филмов и видеофестивал на киноакадемията в Пекин. Главните роли в него се изпълняват от Стоян Радев, който играеше в “Недадените”, и Снежана Макавеева, която беше дъщеря на комисар Попов в “Под прикритие”. С наградата на публиката беше отличен българският късометражен филм “69” на международния студентски филмов и видеофестивал на киноакадемията в Пекин. Главните роли в него се изпълняват от Стоян Радев, който играеше в “Недадените”, и Снежана Макавеева, която беше дъщеря на комисар Попов в “Под прикритие”.
Боби Ваклинов - репортерът на “Господари на ефира”, се сгоди за приятелката си Ивана. Това стана преди два дена. Двамата имат връзка от 1,5 г. и живеят заедно от близо година.
Преди няколко месеца си взеха мъжко кученце от породата “Джак Ръсел териер”.
Боби и Ивана се запознават по време на стажа на момичето в “Господари на ефира”. Боби Ваклинов - репортерът на “Господари на ефира”, се сгоди за приятелката си Ивана. Това стана преди два дена. Двамата имат връзка от 1,5 г. и живеят заедно от близо година. Преди няколко месеца си взеха мъжко кученце от породата “Джак Ръсел териер”. Боби и Ивана се запознават по време на стажа на момичето в “Господари на ефира”.
Младият актьор и плеймейтката все повече се сближават и всички съквартиранти ги обсъждат. Според тях Иво наистина е хлътнал по Елена, а Биг Брадър решава те двамата да спят в отделна спалня. Там обаче те ще трябва да влязат в новата седмична мисия. Заради нея всеки съквартирант трябва да се справи с най-големите си страхове. Младият актьор и плеймейтката все повече се сближават и всички съквартиранти ги обсъждат. Според тях Иво наистина е хлътнал по Елена, а Биг Брадър решава те двамата да спят в отделна спалня. Там обаче те ще трябва да влязат в новата седмична мисия. Заради нея всеки съквартирант трябва да се справи с най-големите си страхове.
Любим виц на Дани Милев
- По какво се познава, че една блондинка е от Пловдив? - Когато работи с компютъра и кажеш Любим виц на Дани Милев - По какво се познава, че една блондинка е от Пловдив? - Когато работи с компютъра и кажеш "кликни",тя
Васил Живков,  режисьор и сценарист Мариана Маринова,  Васил Живков, режисьор и сценарист Мариана Маринова, "Мисис България 2007"Пламен Бобоков, бизнесмен, съсобственик на "Приста ойл", член на УС на КРИБСветлана Янчева, актрисаСтефан Господинов, бивш депутатСтефан Китанов, филмов продуцент, създател и директор на "София филм
Св. апли от 70-те: Стахий, Амплий и др. Св. мчк Епимах
 Днес се чества паметта на няколко апостоли, които влизат в числото на 70-те Христови ученици. Те са: св. Стахий - поставен за епископ във Византия, св. Амплий - епископ в
Лида, и др. 
Св. мчк Епимах се родил в Египет. Родителите му били християни и го възпитали в благочестие и Св. апли от 70-те: Стахий, Амплий и др. Св. мчк Епимах Днес се чества паметта на няколко апостоли, които влизат в числото на 70-те Христови ученици. Те са: св. Стахий - поставен за епископ във Византия, св. Амплий - епископ в Лида, и др. Св. мчк Епимах се родил в Египет. Родителите му били християни и го възпитали в благочестие и
Край на дъждовното време... поне засега. Днес до обяд преваляванията ще спрат, а след обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Максимални температуритев повечето места ще бъдат между 10° и 15°, в София около 12°. Край на дъждовното време... поне засега. Днес до обяд преваляванията ще спрат, а след обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Максимални температуритев повечето места ще бъдат между 10° и 15°, в София около 12°.
Рапърът Спенс, пременен с риза, папийонка, тиранти и по-дълга прическа, изумително много прилича на доц. Георги Лозанов, председателя на Съвета за електронни медии. Закачката с образа на Лозанов е заради случката от лятото, когато СЕМ обяви, че ще глобява медии, ако излъчват клипа на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”. Рапърът Спенс, пременен с риза, папийонка, тиранти и по-дълга прическа, изумително много прилича на доц. Георги Лозанов, председателя на Съвета за електронни медии. Закачката с образа на Лозанов е заради случката от лятото, когато СЕМ обяви, че ще глобява медии, ако излъчват клипа на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”.Ads and other info can go over in this area. You can edit this content area by logging into your manager area and visiting the content section. Edit the item titled "Right Menu Area".