Feed Provided By 24chasaНад един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV.
29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло. Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV. 29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло.
Известният карловски график Даниел Хитков е изчезнал безследно в Карлово, съобщи Известният карловски график Даниел Хитков е изчезнал безследно в Карлово, съобщи "Блиц". Сестра му Лолита Николова, която живее в Солт Лейт Сити, се опитва от САЩ да организира кампания за намирането му.Даниел Хитков изчезва от дома си на 22 юли между 7 и 11 часа преди обед и оттогава никой не знае къде се намира той.
Златните земи на гара Пионер отново тръгват към пазара. Два имота от 37 076 кв. м ще бъдат продадени на търг. Това е възможно, след като кабинетът взе решение за прадажбата им.
Из протоколите на заседанието на правителството от 16 юни. Обсъжда се точка 21 от дневния ред. Тя е проект на решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти - Златните земи на гара Пионер отново тръгват към пазара. Два имота от 37 076 кв. м ще бъдат продадени на търг. Това е възможно, след като кабинетът взе решение за прадажбата им. Из протоколите на заседанието на правителството от 16 юни. Обсъжда се точка 21 от дневния ред. Тя е проект на решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти -
Парламентът прие на първо четене актуализация на държавния бюджет със 117 гласа Парламентът прие на първо четене актуализация на държавния бюджет със 117 гласа "за" – 88 от ГЕРБ и 29 от ДПС. Против бяха 61 народни представители на Коалиция за България. От банките на червените се разнесоха скандирания „Горчиво“ към колегите им от ГЕРБ и ДПС. "Наше е правителството, както е наш Левски, но и бесилото е ваше и предателят е ваш.
Изпълнителният директор на “Уестингхаус” Дани Родерик се срещна в София с президента Росен Плевнелиев и с премиера в оставка Пламен Орешарски. Това стана само дни след като кабинетът не одобри и завеща за следващия кабинет споразумението за изграждане на VII блок на АЕЦ “Козлодуй”, което предвиждаше създаването на съвместна компания между “АЕЦ Изпълнителният директор на “Уестингхаус” Дани Родерик се срещна в София с президента Росен Плевнелиев и с премиера в оставка Пламен Орешарски. Това стана само дни след като кабинетът не одобри и завеща за следващия кабинет споразумението за изграждане на VII блок на АЕЦ “Козлодуй”, което предвиждаше създаването на съвместна компания между “АЕЦ
Мотивът за актуализация на бюджета е засилване на фискалните буфери на разположение на правителството с оглед гарантиране финансовата стабилност на страната, да оставим възможност да има буфери в ситуация, в която общественото доверие в институциите е сериозно разклатено. Това каза министърът на финансите в оставка Петър Чобанов при дебатите по Мотивът за актуализация на бюджета е засилване на фискалните буфери на разположение на правителството с оглед гарантиране финансовата стабилност на страната, да оставим възможност да има буфери в ситуация, в която общественото доверие в институциите е сериозно разклатено. Това каза министърът на финансите в оставка Петър Чобанов при дебатите по
Онова, което трябва да направи правителството – и това, и следващото – е да осигури 1,5 милиарда лева повече приходи. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС и председател на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев при дебатите по актуализацията на държавния бюджет за 2014 г.
„Трябва със строги фискални мерки, Онова, което трябва да направи правителството – и това, и следващото – е да осигури 1,5 милиарда лева повече приходи. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС и председател на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев при дебатите по актуализацията на държавния бюджет за 2014 г. „Трябва със строги фискални мерки,
Европейският съюз постигна днес след близо 7-часово заседание предварително споразумение за въвеждането на икономически санкции срещу Русия, надявайки се така да принуди Москва да обърне курса си спрямо Украйна, съобщи Франс прес позовавайки се на информация от дипломатически източници.
Новите мерки излизат извън замразяването на авоари и Европейският съюз постигна днес след близо 7-часово заседание предварително споразумение за въвеждането на икономически санкции срещу Русия, надявайки се така да принуди Москва да обърне курса си спрямо Украйна, съобщи Франс прес позовавайки се на информация от дипломатически източници. Новите мерки излизат извън замразяването на авоари и
Съпругът на удавената 61-годишна жена от село Враниловци Иван Стефанов не е бил в дома си, когато водната стихия отнема близките му. От вчера в неизвестност е синът на загиналата жена. „Жена ми и сина ми повлече. Няма ги!“, проплака мъжът пред bTV.
„Жената я намериха, а пък сина го няма още. Не знаем сега какво да правим. Съпругът на удавената 61-годишна жена от село Враниловци Иван Стефанов не е бил в дома си, когато водната стихия отнема близките му. От вчера в неизвестност е синът на загиналата жена. „Жена ми и сина ми повлече. Няма ги!“, проплака мъжът пред bTV. „Жената я намериха, а пък сина го няма още. Не знаем сега какво да правим.
От ГЕРБ са внесли предложение за увеличаване правомощията на служебното правителство в 16:30 ч. днес в деловодството на парламента. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.
Той уточни, че искането е внесено от Бойко Борисов, Цецка Цачева и Менда Стоянова. От ГЕРБ са внесли предложение за увеличаване правомощията на служебното правителство в 16:30 ч. днес в деловодството на парламента. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов. Той уточни, че искането е внесено от Бойко Борисов, Цецка Цачева и Менда Стоянова.
След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет.
В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет. В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за
Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев.
„Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев. „Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното
"Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването. Като директор на разузнаването в периода 1991 до 1997 г. мога да твърдя, че такъв човек не е работил за нас", обяви ген. Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по bTV. „Познавайки тази личност съм сигурен, че той не дърпа някакви наркоканали“, бе категоричен той.
Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”. Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”.
От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол", заради която има възможност пенсиите на редица хора да
Заместник на Иван Тотев поема поста на отстранената пловдивска кметица Зам.-кметът по спорта и социалната политика в пловдивската община Георги Титюков ще оглави район Заместник на Иван Тотев поема поста на отстранената пловдивска кметица Зам.-кметът по спорта и социалната политика в пловдивската община Георги Титюков ще оглави район "Централен". Той ще седне в креслото на отстранената от съда кметица Райна Петрова. "Постът ще заеме човек, който е извън районната администрация.
Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия.
Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място, Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия. Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място,
Загиналият в пожара във Загиналият в пожара във "Владиславово" дядо живеел с внук шизофреник Мистерия витае около причината за възникването на вчерашния пожар в бл. 22 във варненския квартал "Владиславово". Първоначалните версии, че е лумнал от електроуред, са категорично отхвърлени, съобщава Varnautre.bg.. Пламъците не са тръгнали и от повреда в елинсталацията,
Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg.
Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка. Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg. Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка.
48-годишният Рашид Сакали, който загина на място при зловещ сблъсък с две коли на пътя Банско-Разлог, първо се е врязал с мотора си във возилото на треньора на ФК 48-годишният Рашид Сакали, който загина на място при зловещ сблъсък с две коли на пътя Банско-Разлог, първо се е врязал с мотора си във возилото на треньора на ФК "Беласица" Пламен Мицански, пише Struma.bg. Петричкият футболен отбор в момента е на лагер в Банско, откъдето вчера Мицански се връщал. Инцидентът стана около 13 часа на правия участък
Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи "Русе нюз". Това съобщиха от Районния съд в Русе. Делото, заведено от майката, е гледано днес. В подкрепа на иска си Деница е посочила,
Четирима души са били арестувани по време на днешната акция край МОЛ – Варна Единият от тях е припаднал при ареста и е откаран с линейка в Спешно отделение.

Според неофициална информация акцията е заради наркотици, като сред задържаните има и известен от миналото играч в бизнеса с дрога, предаде Блиц. Четирима души са били арестувани по време на днешната акция край МОЛ – Варна Единият от тях е припаднал при ареста и е откаран с линейка в Спешно отделение. Според неофициална информация акцията е заради наркотици, като сред задържаните има и известен от миналото играч в бизнеса с дрога, предаде Блиц.
"Във фазата, в която се намираме в момента, ние постигнахме споразумение за цената при определени условия. Някои от тези условия са намиране на финансиране, лицензиране на реактора". Това заяви Дани Родерик, изпълнителен директор на американската корпорация "Уестингхаус", която ще изгражда 7 блок на АЕЦ "Козлодуй", пред БГНЕС.
Епидемия от смъртоносна ебола може да плъзне по света от болни пасажери на самолети, предупредиха здравните служби в Англия и САЩ.
Пътник вече е пренесъл заразата в Нигерия от Либерия и 170-милионната държава е в паника. Тя е четвъртата страна в Африка, засегната от гибелния вирус,
убил досега 672 души и заразил над 1000. Епидемия от смъртоносна ебола може да плъзне по света от болни пасажери на самолети, предупредиха здравните служби в Англия и САЩ. Пътник вече е пренесъл заразата в Нигерия от Либерия и 170-милионната държава е в паника. Тя е четвъртата страна в Африка, засегната от гибелния вирус, убил досега 672 души и заразил над 1000.
ЕС постигна съгласие за налагане на икономически санкции срещу Русия, предадоха световните агенции. Така съюзът преминава към трети етап мерки срещу Москва заради кризата в Украйна.
Секторните санкции ще засегнат петролната индустрия, стоките с двойно предназначение, отбраната и някои стратегически технологии. Би Би Си и в. ЕС постигна съгласие за налагане на икономически санкции срещу Русия, предадоха световните агенции. Така съюзът преминава към трети етап мерки срещу Москва заради кризата в Украйна. Секторните санкции ще засегнат петролната индустрия, стоките с двойно предназначение, отбраната и някои стратегически технологии. Би Би Си и в.
Бунтовниците от “Ислямска държава” са отворили агенция в северната част на Сирия, където самотни жени и вдовици могат да се регистрират, за да си намерят мъж от бойците на групировката, съобщи Ройтерс.
Офисът се намира в град Ал Баб. В него жените оставят имената и адресите си. Така бунтовниците могат да отидат при техните семейства и да направят Бунтовниците от “Ислямска държава” са отворили агенция в северната част на Сирия, където самотни жени и вдовици могат да се регистрират, за да си намерят мъж от бойците на групировката, съобщи Ройтерс. Офисът се намира в град Ал Баб. В него жените оставят имената и адресите си. Така бунтовниците могат да отидат при техните семейства и да направят
Израел ще нанесе скоро унищожителен удар срещу ислямисткото движение “Хамас”. Това заяви израелският министър на отбраната Моше Яалон, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза, че израелците трябва да имат готовност за една продължителна военна кампания. Най-малко 60 палестинци са убити при бомбардировките в Газа след Израел ще нанесе скоро унищожителен удар срещу ислямисткото движение “Хамас”. Това заяви израелският министър на отбраната Моше Яалон, цитиран от ИТАР-ТАСС. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза, че израелците трябва да имат готовност за една продължителна военна кампания. Най-малко 60 палестинци са убити при бомбардировките в Газа след
Съставът на българското посолство в Триполи е евакуиран от Либия заради сложната обстановка в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Българските граждани, намиращи се на територията на Либия, биха могли да са обръщат в случай на нужда от екстрено съдействие към делегацията на ЕС в Триполи, Съставът на българското посолство в Триполи е евакуиран от Либия заради сложната обстановка в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Българските граждани, намиращи се на територията на Либия, биха могли да са обръщат в случай на нужда от екстрено съдействие към делегацията на ЕС в Триполи,
Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия.
Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим.
Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина, Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия. Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим. Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина,
Звездата на “Левски” Валери Божинов сам обявил пред директора Георги Иванов и треньора Пепе Мурсия, че на всяка цена ще излезе в дербито с ЦСКА независимо от контузията в адукторите, която “говорела”, че той не трябва да участва във вечното дерби.
Лидерът понесе доста критики за пасивната си игра срещу “червените”, но всъщност се оказа, Звездата на “Левски” Валери Божинов сам обявил пред директора Георги Иванов и треньора Пепе Мурсия, че на всяка цена ще излезе в дербито с ЦСКА независимо от контузията в адукторите, която “говорела”, че той не трябва да участва във вечното дерби. Лидерът понесе доста критики за пасивната си игра срещу “червените”, но всъщност се оказа,
Ивайло Йорданов е роден на 22 април 1968 г. в Самоков. Започва кариерата си в местния “Рилски спортист”. За самоковци има 95 мача и 14 гола в “Б” група и 94 мача и 9 гола в трета дивизия. 
Преминава в “Локо” (Горна Оряховица) и става голмайстор на “А” група с 21 точни попадения през 1991 г. Общо има 51 мача и 23 гола за горнооряховци.
Преминава в Ивайло Йорданов е роден на 22 април 1968 г. в Самоков. Започва кариерата си в местния “Рилски спортист”. За самоковци има 95 мача и 14 гола в “Б” група и 94 мача и 9 гола в трета дивизия. Преминава в “Локо” (Горна Оряховица) и става голмайстор на “А” група с 21 точни попадения през 1991 г. Общо има 51 мача и 23 гола за горнооряховци. Преминава в
"Левски” не загуби във вечното дерби, но в първенството на дублиращите отбори. “Сините” измъкнаха 1:1 срещу ЦСКА на “Герена”. Първата опасност бе пред вратата на “червените” - Радослав Цонев стреля от въздуха, но вратарят Анатоли Господинов спаси. Ради Цонев бе капитан за “сините” въпреки участието на Балтанов и Радослав Димитров от първия тим.

Ограничено количество билети бе отпуснато от организаторите на боксовия сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.
От агенцията на украинеца, която спечели търга за мача, обявиха, че пропуските са свършили още през първата седмица на продажба.
Вчера обаче на сайта eventim.de можеше да се купят ограничени бройки от най-евтините и най-скъпите Ограничено количество билети бе отпуснато от организаторите на боксовия сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. От агенцията на украинеца, която спечели търга за мача, обявиха, че пропуските са свършили още през първата седмица на продажба. Вчера обаче на сайта eventim.de можеше да се купят ограничени бройки от най-евтините и най-скъпите

С две камери ще бъдат записвани тренировките на волейболните национали. Едната снима в общ план, а другата е разположена на мрежата. Камерите са свързани с програмата Data Volley, която осигурява детайлен анализ на всяка една игрова ситуация.
Националите все още наблягат повече на физическата подготовка, С две камери ще бъдат записвани тренировките на волейболните национали. Едната снима в общ план, а другата е разположена на мрежата. Камерите са свързани с програмата Data Volley, която осигурява детайлен анализ на всяка една игрова ситуация. Националите все още наблягат повече на физическата подготовка,
Нина Добрев е имала доста натоварени дни на фестивала в Comic-Con в Сан Диего, пише електронното издание Eonline. 25-годишната филмова звезда предизвика няколко романтични слуха през последните дни, след като излезе последователно не с един, не с двама, а с четирима известни актьори. В петък Нина Добрев е флиртувала със звездата от “Властелинът... Нина Добрев е имала доста натоварени дни на фестивала в Comic-Con в Сан Диего, пише електронното издание Eonline. 25-годишната филмова звезда предизвика няколко романтични слуха през последните дни, след като излезе последователно не с един, не с двама, а с четирима известни актьори. В петък Нина Добрев е флиртувала със звездата от “Властелинът...
Цветанка Ризова в отпуск, но “Лице в лице” продължава с водещ Веселина Петракиева (на снимката). Би Ти Ви удължи излъчването на публицистичното токшоу до 8 август заради актуалните политически събития. Наесен Ризова отново ще е титуляр на “Лице в лице”. Заместничката  Петракиева е продуцент на централната емисия “Новини” на Би Ти Ви. Цветанка Ризова в отпуск, но “Лице в лице” продължава с водещ Веселина Петракиева (на снимката). Би Ти Ви удължи излъчването на публицистичното токшоу до 8 август заради актуалните политически събития. Наесен Ризова отново ще е титуляр на “Лице в лице”. Заместничката  Петракиева е продуцент на централната емисия “Новини” на Би Ти Ви.
Във връзка с днешните публикации в медиите относно TV7 и NEWS7 бихме искали да ви информираме, че:
На 25 юли 2014г. г-жа Десислава Тошева е подала документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на телевизиите. Причините за решението на г-жа Тошева са лични. Към настоящия момент TV7 и NEWS7 се представляват от Съвета на Във връзка с днешните публикации в медиите относно TV7 и NEWS7 бихме искали да ви информираме, че: На 25 юли 2014г. г-жа Десислава Тошева е подала документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на телевизиите. Причините за решението на г-жа Тошева са лични. Към настоящия момент TV7 и NEWS7 се представляват от Съвета на
Певицата Ваня Костова отмаря в Бургас със сина, снахата и внучето и е отворила вратите си за приятели. Фамилията се премести месец преди конкурса “Бургас и морето”, в който за първи път Ваня и синът  Боян Михайлов бяха конкуренти с отделни песни. “През деня се грижа за храната и за внучето, а на морето ходя да плувам през нощта”, каза певицата.
Певицата Ваня Костова отмаря в Бургас със сина, снахата и внучето и е отворила вратите си за приятели. Фамилията се премести месец преди конкурса “Бургас и морето”, в който за първи път Ваня и синът Боян Михайлов бяха конкуренти с отделни песни. “През деня се грижа за храната и за внучето, а на морето ходя да плувам през нощта”, каза певицата.
Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата "Умирай трудно", пише сп. "Варайъти". 81-годишният Шигета бе най-вече телевизионен актьор с десетки участия в различни шоупрограми, но ще бъде запомнен с ролята си в хита от 1988 г. "Умирай трудно", в който главната роля се изпълнява от Брус Уилис.
Популярната актриса от турските сериали Берен Саат и известният турски певец Кенан Догулу са се оженили на пищна церемония в Лос Анджелис, съобщиха турски медии.
Традиционният ритуал за младоженката в навечерието на сватбата, наричан Популярната актриса от турските сериали Берен Саат и известният турски певец Кенан Догулу са се оженили на пищна церемония в Лос Анджелис, съобщиха турски медии. Традиционният ритуал за младоженката в навечерието на сватбата, наричан "къна геджеси", се е състоял в имение в Санта Моника. Частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк съобщава,
Радиоводещ пил студена бира и му паднал гласът. Отива в частния кабинет на кварталния лекар “Уши, нос, гърло”. Отваря му жената на доктора. Болният пита шепнешком: - Тук ли е съпругът ви? - Няма го, Радиоводещ пил студена бира и му паднал гласът. Отива в частния кабинет на кварталния лекар “Уши, нос, гърло”. Отваря му жената на доктора. Болният пита шепнешком: - Тук ли е съпругът ви? - Няма го,

Обувките са неразделна част от ежедневието ни, като пазят краката от дъжд, слънце, вятър и всякакви остри предмети по пътя, а освен това са и задължителен завършек на облеклото ни. Човек би казал, че това е повече от достатъчно. Индийска компания обаче откри технология, с която обувките освен необходими и красиви вече са и умни. Обувките са неразделна част от ежедневието ни, като пазят краката от дъжд, слънце, вятър и всякакви остри предмети по пътя, а освен това са и задължителен завършек на облеклото ни. Човек би казал, че това е повече от достатъчно. Индийска компания обаче откри технология, с която обувките освен необходими и красиви вече са и умни.
Участници от два отбора ще се състезават за победата в новия пети сезон на “Сървайвър”, който Би Ти Ви ще излъчи тази есен.
Познати лица, които зрителите са гледали в изпитанията от предишните четири сезона, отново ще се появят в приключенското риалити. Срещу тях ще се изправи отбор от запалени почитатели на формта. 
Всички те са прекарали повече Участници от два отбора ще се състезават за победата в новия пети сезон на “Сървайвър”, който Би Ти Ви ще излъчи тази есен. Познати лица, които зрителите са гледали в изпитанията от предишните четири сезона, отново ще се появят в приключенското риалити. Срещу тях ще се изправи отбор от запалени почитатели на формта. Всички те са прекарали повече
bTV пуска нови сезони на любимите сериали през август. От понеделник започна четвъртият сезон на хитовата полицейска драма “Менталист”, който ще се излъчва всеки делник. От 4 август по bTV тръгва последният, трети, сезон на сериала “Времето лети”, който е най-гледаната драма в Турция след “Листопад”. Всеки делник от 17,30 ч зрителите ще следят...
Фондация “Йордан Парушев” обяви наградените автори от първия национален конкурс “Хартията в съвременното изкуство 2014”. Миглена Йончева - Николова от София бе отличена с първо място. Второто спечели концептуалната творба “Докосване” на Стефан Димитров от Бургас, а трето - инсталацията “Под повърхността” на Наньо Бакалов от Ловеч.
Фондация “Йордан Парушев” обяви наградените автори от първия национален конкурс “Хартията в съвременното изкуство 2014”. Миглена Йончева - Николова от София бе отличена с първо място. Второто спечели концептуалната творба “Докосване” на Стефан Димитров от Бургас, а трето - инсталацията “Под повърхността” на Наньо Бакалов от Ловеч.
По чудо в наводнената си къща оцеля 77-годишната Гина Иванова от Богдан. Близките я изнесли на ръце. Водата заляла леглото заедно с дюшека и завивките, стигнала чак до телевизора на масата. Жената е трудно подвижна, едва оцеляла в поредното наводнение. Още няколко къщи в Богдан, които са на два метра от селската река, са наводнени. По чудо в наводнената си къща оцеля 77-годишната Гина Иванова от Богдан. Близките я изнесли на ръце. Водата заляла леглото заедно с дюшека и завивките, стигнала чак до телевизора на масата. Жената е трудно подвижна, едва оцеляла в поредното наводнение. Още няколко къщи в Богдан, които са на два метра от селската река, са наводнени.
Наградата си кметът на Монтана получи тази неделя в качеството си на частно лице - дарител на Лопушанския манастир. Видинският митрополит Дометиан връчи 10 специално изработени грамоти, придружени с почетен знак и иконата на Св. Великомъченик Панталеймон, на най-щедрите спомоществователи за градежа на зимната църква, Наградата си кметът на Монтана получи тази неделя в качеството си на частно лице - дарител на Лопушанския манастир. Видинският митрополит Дометиан връчи 10 специално изработени грамоти, придружени с почетен знак и иконата на Св. Великомъченик Панталеймон, на най-щедрите спомоществователи за градежа на зимната църква,
Няма потенциална опасност  да „се скъса“ стената на язовир „Боровица“, заяви бившият директор на ВиК-дружеството инж. Славчо Славков. Според него това са апокалиптични картини, които  целят да се отклони вниманието от  същинския проблем – замърсяването на питейната вода, от което са потърпевши жителите на Кърджали, Момчилград и околните села.  Затл Няма потенциална опасност да „се скъса“ стената на язовир „Боровица“, заяви бившият директор на ВиК-дружеството инж. Славчо Славков. Според него това са апокалиптични картини, които целят да се отклони вниманието от същинския проблем – замърсяването на питейната вода, от което са потърпевши жителите на Кърджали, Момчилград и околните села. Затл
Диск с 10 песни, посветени на петричката пророчица Ванга, издаде преди дни едноименната фондация. Той е кръстен на една от песните в него - “Белият храм”, възпяваща духовната сила, която излъчва църквата “Св. Петка” на Рупите, построена по заръка на Ванга. Автор на текста, музиката и аранжимента на всички песни е петричкият учител и композитор Влад Диск с 10 песни, посветени на петричката пророчица Ванга, издаде преди дни едноименната фондация. Той е кръстен на една от песните в него - “Белият храм”, възпяваща духовната сила, която излъчва църквата “Св. Петка” на Рупите, построена по заръка на Ванга. Автор на текста, музиката и аранжимента на всички песни е петричкият учител и композитор Влад
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Виж тук илюстрацията в пълен                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Виж тук илюстрацията в пъленAds and other info can go over in this area. You can edit this content area by logging into your manager area and visiting the content section. Edit the item titled "Right Menu Area".